Rådspatrull

Vad är en rådspatrull? Hos Piraterna består rådspatrullen av patrulledararna, vice patrulledare samt ledarna. Vi försöker träffas en lite längre stund ett par gånger per månad, antingen innan ordinarie scoutmöte, eller utanför schemat. Idag träffades vi direkt efter skola och Läs mer »

Piraternas ledarplanering

Piraternas ledare träffades och planerade resten av terminen. Citrondricka och glada scouter från Trossen och Vindöga förgyllde kvällen. Tack alla som var med! Snart är det jul och vi kan steka pepparkakor på Trangia!

Praktisk demokrati 21-23 oktober

Demokrati är inte en självklarhet, varken i Sverige eller annorstädes. Överallt används ordet, men hur fungerar det i verkligheten? Vill du vara med om en verkligt demokratisk process, åk på distriktstämma! Eller läs åtminstone inbjudan, så tror jag du förstår Läs mer »

Ledarhujk september

Regn och rusk var inget hinder för en fantastisk helg på Ingarö.

Piraterna webbar 25 mars

Påskkärringar och ägg i all ära, men att chatta, laga mat och umgås med patrullkompisarna är också kul! Håll utkik på chat. scoutlink.net efter nick med Pirat i…

Öppet styrelsemöte 22 mars

Tack för välbesökt och trevligt styrelsemöte härromdagen! Några reflektioner efteråt: det är bra med rutinfaschister bensträckare är också bra, cafémodellen eller bikupor? hur gör vi för att hålla tiden? avdelningarnas verksamhet rapportering eller inspiration? stegringen, ständigt återkommande, alltid lika viktigt! Läs mer »

Hej världen!

Här kan man ha en blogg.