Jag vill bli scout på Ingarö!

På Ingarö är det kö för att komma med i scouterna. Man kan börja i scouterna det året man fyller åtta år. Vi kontaktar dem som står först i kön under april månad varje år och frågar om de är intresserade att börja i scouterna till hösten. Har du inte hört något ifrån oss i mitten av maj så har du troligen inte blivit antagen till den kommande höstterminen.

Till övriga åldersgrupper rekryterar vi löpande under året när det blir en plats ledig.

Har du frågor om kötid och antagning så kan du mejla den som är ansvarig för kölistan rekrytering@ingarosjoscout.se.

• Kåren är beroende av ideella insatser för att kunna bedriva bra scoutverksamhet. Kårens ledare har fullt upp med att bedriva scoutverksamhet. De kan därför inte hinna med att t.ex. underhålla hus och båtar också. Därför är din insats som förälder viktig! Det kan handla om allt från att koka kaffe på ett föräldramöte till att vara sammankallande för husgruppen och allt däremellan. Det är bara du som vet vad du kan bidra med i form av kunskap och tid. Alla kan helt säkert bidra med något. Precis som fotboll- eller innebandyklubben har krav på att föräldrarna ställer upp några gånger om året så måste vi ställa samma krav på scouternas föräldrar.